Úspory energií v MHD - Novotná, Andrea (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na dva nejdůležitější zdroje energií spotřebovávané při provozu městské hromadné dopravy -- elektrickou energii a pohonné hmoty. První část práce popisuje existující druhy paliv využitelný pro provoz autobusové přepravy. Shrnuje jejich výhody, nevýhody a zkušenosti dopravních podniků s jejich užitím. Dále jsou nastíněny možnosti úspor v elektrické energii, jejichž základem je využití rekuperace. Druhá část diplomové práce popisuje současný stav a budoucí směřování vybraného dopravního podniku.