Vliv finanční krize na daňové systémy zemí Visegradské čtyřky - Šťastná, Eva (2013)
Práce se zabývá dopadem finanční krize na daňové systémy zemí Visegrádské skupiny. Analýza vychází z vývoje vybraných makroekonomických ukazatelů, jež reflektují hospodářskou situaci, a z vývoje daňových kvót a daňových mixů. Samotné změny jsou popsány v jednotlivých státech prostřednictvím nových pravidel a opatření, která byla zavedena, a vládních instrumentů a politik, jež byly během krize uplatňovány. Nakonec je porovnán trend vývoje daní ve Visegrádské čtyřce a v Evropské unii.