Vliv finanční krize na daňové systémy zemí Visegradské čtyřky - Šťastná, Eva; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Vacek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zabývá dopadem finanční krize na daňové systémy zemí Visegrádské skupiny. Analýza vychází z vývoje vybraných makroekonomických ukazatelů, jež reflektují hospodářskou situaci, a z vývoje daňových kvót a daňových mixů. Samotné změny jsou popsány v jednotlivých státech prostřednictvím nových pravidel a opatření, která byla zavedena, a vládních instrumentů a politik, jež byly během krize uplatňovány. Nakonec je porovnán trend vývoje daní ve Visegrádské čtyřce a v Evropské unii.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses