Aplikace IFRS a U.S. GAAP v odvětví hotelnictví - Zemanová, Věra (2013)
Diplomová práce se věnuje rozdílům při vykazování podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IFRS a podle amerických účetních standardů US GAAP společností z odvětví hotelnictví. V teoretické části jsou vysvětleny důvody pro sestavování výkazů v odvětví hotelnictví a také jednotlivá pravidla vykazování vybraných oblastí důležitých pro hotelnictví. V praktické části se analyzují reálné výkazy vybraných společností. Práce je uzavřena závěrečným shrnutím a srovnáním výsledků analýzy.