Aplikace IFRS a U.S. GAAP v odvětví hotelnictví - Zemanová, Věra; Vašek, Libor, 1978-; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se věnuje rozdílům při vykazování podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IFRS a podle amerických účetních standardů US GAAP společností z odvětví hotelnictví. V teoretické části jsou vysvětleny důvody pro sestavování výkazů v odvětví hotelnictví a také jednotlivá pravidla vykazování vybraných oblastí důležitých pro hotelnictví. V praktické části se analyzují reálné výkazy vybraných společností. Práce je uzavřena závěrečným shrnutím a srovnáním výsledků analýzy.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses