Mzdový systém podniku - Matějková, Kristýna (2013)
Odměňování je jednou z nejvýznamnějších problematik jak z hlediska firem, tak i zaměstnanců. Společnosti čelí rostoucím výzvám v oblasti lidských zdrojů - jak je získat, motivovat, udržet, řídit jejich pracovní výkon apod. Cílem této diplomové práce je navrhnout optimalizovaný mzdový systém a systém zaměstnaneckých výhod ve společnosti Výstava stanů s.r.o. V teoretické části je rozebrán koncept odměňování, včetně cílů, strategie, politiky odměňování a mzdového systému organizace obecně. Praktická část následně analyzuje historické mzdové systémy ve společnosti Výstava stanů a navrhuje optimalizovaný mzdový systém a systém benefitů na základě předchozí analýzy a použití metod hodnocení práce (bodovací, faktorové porovnání, párové porovnávání).