Analýza plnění rozpočtu obce v časové řadě let 2009 - 2011 v konkrétních popdmínkách obce Libčany - Kalvodová, Monika (2013)
Předkládaná diplomová práce analyzuje hospodaření územního samosprávného celku v konkrétních podmínkách obce Libčany v časové řadě let 2009 -- 2011. Teoretická část práce je věnována právním základům a charakteristice obcí v České republice. Zvýšená pozornost je věnována hospodaření územních samosprávných celků s důrazem na změny, které přinesla reforma účetnictví ve veřejné správě s účinností od 1. 1. 2010. Tato reforma změnila zásadním způsobem účetnictví a vykazování obcí. Praktická část je zaměřena na detailní analýzu vývoje a složení rozpočtových příjmů a výdajů konkrétní obce.