Mužská a ženská profesní identita v současné společnosti - Macáková, Monika (2013)
Tato práce se zabývá mužskou a ženskou profesní identitou v současné společnosti. Teoretická část je zaměřena na historický vývoj postavení žen a mužů ve společnosti, identitu jedince a charakteristiku žen a mužů na trhu práce. Praktická část je věnována výzkumu mužské a ženské identity na současném pracovním trhu, za pomoci dotazníkového šetření a osobního dotazování. Cílem práce je zjištění a popsání současného stavu v souvislosti s profesní identitou jedinců na pracovním trhu.