Účinnost měnové politiky v České republice - Němcová, Jana (2013)
Tématem diplomové práce je měnová politika v České republice. Cílem práce je poukázat na problematická místa, která se v současné měnové politice vyskytují a postihují tak české hospodářství. Práce blíže popisuje režim měnové politiky, který centrální banka používá, tedy cílování inflace a jeho dopady. K tomuto se vztahují i jednotlivě popisované měnově-politické nástroje. Dále práce popisuje činnost a vliv České národní banky na ekonomiku a to nejen na národní hospodářství, ale i jaká je souvislost s klienty jednotlivých komerčních bank.