Účinnost měnové politiky v České republice - Němcová, Jana; Tuček, Miroslav, 1929-2017; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tématem diplomové práce je měnová politika v České republice. Cílem práce je poukázat na problematická místa, která se v současné měnové politice vyskytují a postihují tak české hospodářství. Práce blíže popisuje režim měnové politiky, který centrální banka používá, tedy cílování inflace a jeho dopady. K tomuto se vztahují i jednotlivě popisované měnově-politické nástroje. Dále práce popisuje činnost a vliv České národní banky na ekonomiku a to nejen na národní hospodářství, ale i jaká je souvislost s klienty jednotlivých komerčních bank.
Vedoucí práce: Miroslav Tuček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses