Podnikatelský plán EWAS, s.r.o. společnosti Ray Service, a.s. - Gabriel, Michal (2013)
Cílem práce je sestavení podnikatelského plánu společnosti EWAS, s.r.o., který bude sloužit zakladatelům a managementu společnosti k posouzení životaschopnosti projektu. V teoretické části jsou popsány metody pro správné sestavení podnikatelského plánu. Praktická část se zabývá konkrétním podnikatelským záměrem v oblasti elektronických a mechatronických sestav. Je zde představen hlavní produkt společnosti, cíle a vize firmy, vypracována analýza konkurence, analýza trhu, marketingová a obchodní strategie, finanční plán a rizika projektu. V závěru je celý podnikatelský plán vyhodnocen.