Podnikové kombinace v účetnictví - komparace US GAAP a IAS/IFRS - Bělohlávková, Alena (2013)
Diplomová práce je zaměřená na porovnání účetní úpravy podnikových kombinací v rámci dvou světových účetních systémů, IAS/IFRS a US GAAP. Úvodní kapitola je stručně věnována popisu Koncepčního rámce IFRS, jeho významu a obsahu. Stěžejní kapitoly práce popisují a porovnávají světové účetní standardy zabývající se podnikovými kombinacemi a související standardy, v rozdělení na úpravu po dokončeném konvergenčním procesu, v rámci probíhajícího konvergenčního procesu, a konečně úpravu v době navzájem nezávislého působení obou systémů. V poslední části práce je stručně zhodnocena česká účetní legislativa zabývající se operacemi s podnikem v porovnání se světovými účetními standardy.