Vliv specifického seskupení barev a tvarů na pracovní nasazení zaměstnance - Průcha, Milan (2013)
Tato diplomová práce se zabývá především vlivem světla, barev a tvarů na lidský organismus, konkrétně je zaměřena na zjištění vlivu zmíněných aspektů na intenzitu pracovního nasazení zaměstnance. Ekonomicky aktivní však nejsou pouze řadoví zaměstnanci firem a podstatu tématu lze analogicky uplatnit také na vedoucí pracovníky různých úrovní, vlastníky podniků nebo jednotlivé živnostníky. V souvislosti s vlivem barev, světla a tvarů na lidský organismus se práce zabývá způsoby ovlivnění okolního prostředí tak, aby bylo docíleno žádoucího pracovního nasazení pracovníků. Práce seznamuje s propojením základního a aplikovaného výzkumu uskutečněného v České republice v letech 1990 - 2012 v oblasti účinku primárně energeticky nezdrojových množin specifických konfigurací barev a tvarů na dynamiku energetických systémů v lidském organismu, v návaznosti na zvýšení produktivity zaměstnanců a zvýšení prosperity firmy za současné ekonomické minimalizace nákladů.