Vliv specifického seskupení barev a tvarů na pracovní nasazení zaměstnance - Průcha, Milan; Kašparová, Eva, 1958-; Kymrová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zabývá především vlivem světla, barev a tvarů na lidský organismus, konkrétně je zaměřena na zjištění vlivu zmíněných aspektů na intenzitu pracovního nasazení zaměstnance. Ekonomicky aktivní však nejsou pouze řadoví zaměstnanci firem a podstatu tématu lze analogicky uplatnit také na vedoucí pracovníky různých úrovní, vlastníky podniků nebo jednotlivé živnostníky. V souvislosti s vlivem barev, světla a tvarů na lidský organismus se práce zabývá způsoby ovlivnění okolního prostředí tak, aby bylo docíleno žádoucího pracovního nasazení pracovníků. Práce seznamuje s propojením základního a aplikovaného výzkumu uskutečněného v České republice v letech 1990 - 2012 v oblasti účinku primárně energeticky nezdrojových množin specifických konfigurací barev a tvarů na dynamiku energetických systémů v lidském organismu, v návaznosti na zvýšení produktivity zaměstnanců a zvýšení prosperity firmy za současné ekonomické minimalizace nákladů.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses