Etická dimenze v performance managementu - Horáková, Lucie; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zabývá pohledem na výkonnost podniků v kontextu s jejich etickým jednáním a sdílenými hodnotami. Poskytuje teoretická východiska pro posuzování etického působení firem a odpovídá na otázku, jaká je motivace k etickému jednání společností. Práce se zaměřuje na otázku výkonnosti podniků a problematiky jejího měření a řízení. Velká část je věnována metodice Balanced Scorecard, jakožto nástroji řízení výkonnosti a implementace strategie. Práce obsahuje několik průzkumů renomovaných společností např. Ernst&Young, GfK nebo Deloitte. Část práce je věnována vlastnímu návrhu strategie dle metodiky BSC pro podnik Česká spořitelna a.s. se zohledněním etické dimenze podnikání.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses