Spotrebné chovanie v Indii - Pavelčíková, Katarína; Boučková, Jana; Skokanová, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
India patrí v súčasnosti medzi rýchlo rozvíjajúce sa ekonomiky sveta, ktorá sa pre nadnárodné spoločnosti stáva nie len zdrojom lacnejšej pracovnej sily, miestom výroby s nižšími nákladmi a centrom outsourcingu služieb, ale aj významným spotrebným trhom. Predpokladom úspešného pôsobenia na indickom trhu je porozumenie faktorov, ktoré formujú postoj indických spotrebiteľov k spotrebe a každú ich aktivitu spojenú s nákupom, užívaním a odkladaním spotrebných predmetov. Týmito faktormi sú kultúra, sociálne prostredie a ekonomické prostredie, ktoré formujú každý aspekt indického spotrebiteľa. Porozumenie týmto charakteristikám je základom a počiatkom ďalšej tvorby marketingového mixu, ktorého správne nastavenie je predpokladom dlhodobého úspešného pôsobenia na spotrebiteľa.
Vedoucí práce: Jana Boučková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses