Analýza personalistiky ve školství - Serbusová, Pavla (2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou personalistiky v českých základních školách s cílem posoudit současný stav a organizaci personalistiky v českých základních školách, včetně rozdělení pravomocí a odpovědnosti v oblasti personalistiky mezi ředitele školy a střední management školy, a uvést návrhy na možné zlepšení současného stavu. Současný stav personalistiky v českých základních školách byl zjišťován pomocí dotazníkového šetření a výsledky tohoto šetření, včetně pojmenování problémů a uvedení návrhů na možné zlepšení aktuálního stavu jsou součástí praktické části diplomové práce.