Etické aspekty reklamy - Nováková, Magdalena (2013)
Cílem diplomové práce je provést na základě získaných dat z primárního dotazníkového šetření analýzu a stanovit obecné závěry, zda v dnešní době spotřebitelé vnímají etické aspekty reklamních sdělení, se kterými se dennodenně setkávají a jaký postoj vůči této problematice zaujímají. Sekundárním cílem je analýza etické roviny vybraných reklamních sdělení na základě průzkumu projednávaných kauz Rady pro reklamu a na základě průzkumu internetových zdrojů a následné srovnání zjištěných informací s výstupy z primárního výzkumu. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. Teoretická část ozřejmuje základní pojmy a informace v oblasti etiky, reklamy a její regulace. Obsahem praktické části je vyhodnocení dotazníkového šetření a analýza vybraných reklamních sdělení. Závěr práce shrnuje dosažené výsledky a navrhuje případná opatření v této oblasti.