Etické aspekty reklamy - Nováková, Magdalena; Horová, Olga; Hantáková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem diplomové práce je provést na základě získaných dat z primárního dotazníkového šetření analýzu a stanovit obecné závěry, zda v dnešní době spotřebitelé vnímají etické aspekty reklamních sdělení, se kterými se dennodenně setkávají a jaký postoj vůči této problematice zaujímají. Sekundárním cílem je analýza etické roviny vybraných reklamních sdělení na základě průzkumu projednávaných kauz Rady pro reklamu a na základě průzkumu internetových zdrojů a následné srovnání zjištěných informací s výstupy z primárního výzkumu. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. Teoretická část ozřejmuje základní pojmy a informace v oblasti etiky, reklamy a její regulace. Obsahem praktické části je vyhodnocení dotazníkového šetření a analýza vybraných reklamních sdělení. Závěr práce shrnuje dosažené výsledky a navrhuje případná opatření v této oblasti.
Vedoucí práce: Olga Horová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses