Outsourcing účetnictví Procesy a postupy - Baranová, Petra; Skálová, Jana, 1967-; Singerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá outsourcingem účetnictví a zaměřuje se zejména na procesy a postupy v rámci vztahu mezi klientem a outsourcerem a zaměstnaneckých vztahů uvnitř outsourcera. Současná těžká ekonomická situace zapříčiňuje, že zájem o outsourcing klesá a klienti vyvíjejí tlak na snížení ceny a outsourceři se musí stále více snažit si své klienty udržet a získávat nové. Jedinou možností, jak ustát případné snížení ceny zakázky, je hledat možnosti efektivnější spolupráce a efektivnějšího zpracování zakázky. Nejlépe může outsourcer pracovat s efektivností svých zaměstnanců, neboť to již vyplývá ze vztahu zaměstnavatel -- zaměstnanec, kde má zaměstnavatel lepší prostředky na požadavek efektivnosti. Diplomová práce si dala za cíl ukázat procesy a postupy u náročnějších klientů a navrhnout zefektivnění těchto procesů a postupů. Na příkladech tří společností jsou ukázány postupy a procesy mezi outsourcerem a klientem a zajištění zakázky v rámci outsourcera. A na základě již fungujících procesů a postupů navrhuje možnosti zefektivnění těchto činností, což povede k větší rentabilitě zakázek outsourcera. Pro vypracování diplomové práce byla použita metoda pozorování, metoda srovnání a metoda syntézy.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses