Nákladově efektivní varianty zpracování odpadních materiálů z vozidel s ukončenou životností - Votavová, Tereza (2013)
Práce je reakcí na směrnici 2000/53/ES, která ukládá subjektům oprávněným ke sběru a likvidaci vozidel s ukončenou životností od roku 2015 povinnost použití a využití vozidla nejméně z 95 % jeho celkové hmotnosti a zároveň použití a recyklaci nejméně z 85 % jeho celkové hmotnosti. Práce se snaží naleznout optimální kombinaci pro separování komodit z vozidel, která zajistí, že zpracovatelé vozidel s ukončenou životností budou plnit legislativní požadavky pro ně maximálně efektivním způsobem.