Nemovitost jako předmět investice,možnosti jejího financování a metody oceňování - Michalcová, Šárka (2013)
Diplomová práce se zabývá nemovitostmi, možnostmi financování a oceňováním nemovitostí. Teoretická část je věnována přímému a nepřímému investování, základním pojmům souvisejících s nemovitostmi, dále stavebnímu spoření, hypotečnímu úvěru a jejich odlišnostem. V analytické části jsou nastíněny metody ocenění bytové jednotky a pozemku založené jak na tržním principu, tak i na cenovém předpisu. V závěru práce jsou pomocí korelační analýzy zkoumány vzájemné vztahy mezi makroekonomickými, mikroekonomickými faktory a cenami bytů v hlavním městě Praze, Jihomoravském kraji a kraji Ústeckém.