Nemovitost jako předmět investice,možnosti jejího financování a metody oceňování - Michalcová, Šárka; Radová, Jarmila; Hábová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá nemovitostmi, možnostmi financování a oceňováním nemovitostí. Teoretická část je věnována přímému a nepřímému investování, základním pojmům souvisejících s nemovitostmi, dále stavebnímu spoření, hypotečnímu úvěru a jejich odlišnostem. V analytické části jsou nastíněny metody ocenění bytové jednotky a pozemku založené jak na tržním principu, tak i na cenovém předpisu. V závěru práce jsou pomocí korelační analýzy zkoumány vzájemné vztahy mezi makroekonomickými, mikroekonomickými faktory a cenami bytů v hlavním městě Praze, Jihomoravském kraji a kraji Ústeckém.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses