Role průmyslových a technických památek pro kulturní turismus - Zemanová, Petra; Dianová, Markéta; Pátek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Technické a průmyslové památky jsou kulturním dědictvím České republiky, které mají velký potenciál využití pro kulturní turismus. Hrají také důležité role pro cestovní ruch i pro život lidských jedinců. Těmito rolemi se podrobněji věnuji v mé práci. Potenciál těchto památek nespočívá pouze v ekonomickém přínosu. Mohou rovněž pozitivně působit na regionální rozvoj a sociokulturní prostředí. Industriální památky mají také velkou historickou hodnotu, pro kterou je důležité tyto objekty chránit a uchovávat pro budoucí generace. V této bakalářské práci se zabývám základními termíny jako je kulturní turismus. Dále se zabývám technickými a průmyslovými památkami v kontextu historickém a úlohami těchto objektů, které mají vliv na několik procesů v kulturním i běžném životě. Cílem této práce je prokázat pravdivost výše zmiňovaného.
Vedoucí práce: Markéta Dianová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses