Strategická analýza oboru výroba nealkoholických nápojov - Slimáková, Miroslava (2013)
Cieľom tejto diplomovej práce je vypracovanie strategickej analýzy oboru výroba nealkoholických nápojov v Českej republike, vyhodnotenie silných a slabých stránok daného oboru a identifikácia príležitostí a ohrození vyplývajúcich z jeho okolia. Práca pozostáva z teoretickej časti, ktorej obsahom je vymedzenie hlavných prístupov k strategickému riadeniu a definovanie základných pojmov súvisiacich s problematikou strategickej analýzy a praktickej časti, ktorá je aplikáciou jednotlivých nástrojov strategickej analýzy na obor výroby nealkoholických nápojov. V závere práce sú všetky získané poznatky zhrnuté za účelom sformulovania strategických odporúčaní, ktoré by dokázali zaistiť konkurencieschopnosť a prosperitu oboru výroby nealkoholických nápojov v budúcnosti.