Vybrané problémy DPH v účetnictví - Vávrová, Markéta; Müllerová, Libuše, 1945-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na vybrané problémy v oblasti DPH. První část práce je věnována právní úpravě a vývoji této daně v České republice i v porovnání s ostatními členskými státy Evropské Unie. Dále je podán stručný výklad obecných principů DPH včetně schémat účtování této daně a vysvětlení odlišností mezi daňovými a účetními doklady. Vzhledem k faktu, že se jedná o daň velmi harmonizovanou v celé Evropské Unii, jsou kromě tuzemských plnění vysvětlena i plnění intrakomunitární, tj. probíhající mezi členskými státy EU a také s ostatními zeměmi mimo EU. Značná pozornost je kladena na problematiku daňových úniků a zavádění opatření, která by měla napomoct v boji proti nim.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses