Hospodaření a vykazování občanských sdružení - Mikeš, Martin (2013)
Občanská sdružení jsou nejrozšířenější právní formou nestátní neziskové organizace v České republice. Tato diplomová práce popisuje, jak občanské sdružení založit a provozovat, jaké jsou možnosti a specifika vedení účetnictví a odlišnosti v daňovém systému. V druhé části jsou analyzována občanská sdružení registrovaná ve městě Liberci průzkumem jejich aktivity na internetu, pomocí dotazníkového šetření a zkoumáním konkrétních zveřejněných výročních zpráv.