Analýza současné situace a výhodnosti stavebního spoření - Dopitová, Kristýna; Kielar, Petr, 1965-; Coufal, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem diplomové práce na téma "Analýza současné situace a výhodnosti stavebního spoření" je porovnat výhodnost stavebního spoření jako celku, jeho spořicí fáze včetně následného čerpání úvěru, s alternativní možností rozděleného financování, při němž klient využívá bankovní produkty dostupné na trhu. Teoretická část diplomové práce se skládá ze dvou hlavních kapitol. V první z nich čtenáři vysvětlím základní princip fungování stavebního spoření, v druhé polovině teoretické části se budu zabývat měnícími se podmínkami stavebního spoření, zejména novelou, jež by měla být účinná od 1. 1. 2014. V analytické části diplomové práce nejdříve podrobně popíši postup, který při posouzení výhodnosti stavebního spoření použiji. Následně se budu věnovat samotným výpočtům pro různé cílové částky a doby spoření. Na závěr shrnu, jaký vliv má cílová částka a doba spoření na výhodnost stavebního spoření, a posoudím, kdy je v současnosti pro klienty příznivější využít stavební spoření a kdy rozdělené financování.
Vedoucí práce: Petr Kielar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses