Insolvenční rejstřík, jeho nedostatky a možná vylepšení - Pavlíček, Martin; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Práce se zabývá insolvenčním rejstříkem, který je dle zákona informačním systémem veřejné správy, jehož správcem je Ministerstvo spravedlnosti ČR. V první části autor představuje insolvenční rejstřík, zejména jeho funkce a obsah. V té druhé pak identifikuje nedostatky současné podoby insolvenčního rejstříku a navrhuje jejich možná řešení či vylepšení. Za hlavní nedostatky insolvenčního rejstříku autor považuje zejména nedostatečné možnosti filtrování a vyhledávání dat, s čímž souvisí nedostatek relevantních informací o průběhu a výsledcích insolvenčního řízení. Řešení této situace autor nabízí skrze zavedení dodatečného elektronického formuláře.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses