Analýza projektového řízení v bankovní instituci - Neubauerová, Lucie; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Kolman, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou projektového řízení v bankovní instituci. Cílem práce je propojení bankovního prostředí s projektovým řízením a nalezení určitých specifik charakterizujících projektové řízení v bankách. Růst významu informačních technologií a zpřísňování regulace jsou nejvýznamnější trendy v bankovnictví, které mají zároveň dopad na projektové řízení bank. Nástrojem pro nalezení specifik projektového řízení v bankách v této práci je analýza konkrétního projektu, jejímž výsledkem bylo potvrzení současné systémové komplexnosti bank a náročnosti projektového řízení. Cíl je doplněn záměrem zařadit kvalitu řízení vybraného projektu banky do úrovně zralosti projektového řízení podle vybraného modelu kvality organizace práce CMMI. Dosažení náročných specifických cílů jednotlivých procesních oblastí nebylo aplikací procesního modelu potvrzeno a analyzovaný projekt nedosahuje 2. úrovně zralosti podle CMMI.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses