Potenciál cestovního ruchu v Karlovarském kraji - Stecovičová, Lenka; Kouřilová, Jana, 1960-; Krejčová, Nikola, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na oblast cestovního ruchu. Cílem této práce je zhodnocení situace v oblasti cestovního ruchu v Karlovarském kraji a identifikace hlavních problémů a bariér limitujících jeho další rozvoj, na jejichž základě jsou formulována dílčí doporučení pro zlepšení rozvoje cestovního ruchu v Karlovarském kraji. V první kapitole jsou uvedeny základní pojmy týkající se oblasti cestovního ruchu, historický vývoj cestovního ruchu a lázeňství, dále je zde popsána vazba cestovního ruchu na regionální rozvoj. Druhá kapitola pojednává o ekonomických dopadech cestovního ruchu a jeho přínosu pro světové hospodářství. Třetí kapitola je zaměřena konkrétně na cestovní ruch v ČR. Je zde popsán historický vývoj cestovního ruchu a lázeňství v ČR, zhodnoceny ekonomické přínosy cestovního ruchu pro národní hospodářství a uveden základní rámec politiky cestovního ruchu. Čtvrtá kapitola analyzuje potenciál cestovního ruchu v Karlovarském kraji. Zkoumány jsou postupně dílčí složky lokalizačních a realizačních předpokladů cestovního ruchu, na základě provedené analýzy je vyhodnocen celkový potenciál a atraktivita kraje pro cestovní ruch. V závěru této kapitoly jsou identifikovány hlavní problémy a bariéry bránicí dalšímu rozvoji cestovního ruchu v kraji. Dle zjištěných poznatků jsou formulována konkrétní doporučení pro zlepšení rozvoje cestovního ruchu v Karlovarském kraji.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses