Analýza efektivnosti a přínosů vybraných realizovaných projektů v oblasti cestovního ruchu v rámci ROP NUTS II Střední Čechy - Papežová, Kateřina; Květoň, Viktor, 1983-; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Regionální politika EU má prostřednictvím realizovaných projektů v období 2007 -- 2013 významné dopady na území celé České republiky. Současně ale nedochází k vyhodnocování reálných přínosů projektů z důvodu velké administrativní zátěže a velkému množství projektů. Cílem této práce je proto analyzovat efektivnost a dopady realizovaného projektu z regionálního operačního programu NUTS II Střední Čechy, specificky z jeho II. Prioritní osy: Cestovní ruch. V teoretické části je rozebrána kohezní politika, její fungování a nástroje a poté je charakterizován ROP NUTS II Střední Čechy. Praktická část se pak zabývá analýzou vybraného projektu realizovaného v programovacím období 2007-2013. Jsou zde hodnoceny přínosy na rozvoj regionu Střední Čechy a také efektivnost využití zdrojů z fondů EU. Z metodického pohledu je použit především terénní průzkum a také analýza nákladů a přínosů -- Cost Benefit Analysis. Přidanou hodnotou této práce je přispět k aktuálnímu tématu hodnocení dopadů regionální politiky EU formou případových studií zaměřených na vyhodnocení reálných vlivů projektů v oblasti cestovního ruchu na lokální rozvoj.
Vedoucí práce: Viktor Květoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses