Ocenění biotechnologického projektu - Prückner, Karel (2013)
Diplomová práce si bere za cíl ocenit výzkumný projekt zaměřený na nové peptidové látky, které se v současnosti nacházejí v preklinické fázi vývoje. V teoretické části se nejprve zabýváme farmaceutickým výzkumem, tématem antimikrobiální rezistence a potenciálem peptidů problém rezistence v budoucnu řešit. Teoretická část dále obsahuje znalostní základnu pro analýzu trhu a odhad budoucích trendů, dále jsou zde také představeny metody oceňování používané ve farmaceutickém průmyslu. V úvodu praktické části se seznámíme s výzkumem Ústavu organické chemie a biochemie, který je cílený na vývoj peptidových léků. Dále je provedena analýza výskytu trhu MRSA, což je primární cíl při vyvíjení peptidového léku. Na základě tržní predikce a dalších vstupních údajů je výzkumný projekt oceněn metodou rNPV a metodou reálných opcí. Po získání hodnoty projektu je provedena citlivostní analýza na vybrané vstupní parametry.