Památková péče v Rakousku - Dvořáková, Veronika, 1991-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Novák, Zdeněk, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Práce přibližuje specifika rakouské památkové péče, jež se díky společným historickým i právním kořenům promítá také v české praxi a je proto významným zdrojem inspirace pro památkovou péči u nás. Cílem práce je tak ukázat nejen vývoj samotné rakouské památkové péče od jejího počátku až do současnosti, ale i provázanost s českým prostředím a rozdílnosti obou vývojových linií. Zaměřuje se na historii, legislativu a teoretické základy památkové péče, v současnosti potom na platnou právní úpravu, institucionální zabezpečení, specifika památkového fondu, systém památkové péče a problémy jeho uplatnění. V závěru práce přináší porovnání vybraných památek v Rakousku a České republice.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses