Controlling - Operativní reporting projektu iTesco - Synek, Michal; Mikovcová, Hana, 1959-; Ceeová, Nela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na vymezení pojmu controlling, věnuje se jeho historickému vývoji, cílům, funkcím a filosofii. Popisuje nástroje, které se používají při strategickém i operativním přístupu ke controllingu. Dále se práce věnuje úlohám controllingu v podniku a jeho organizačnímu začlenění. Na závěr teoretické části se práce zaměřuje na rozdíl mezi manažerem a controllerem. Praktická část práce popisuje operativní controlling projektu Tesco Potraviny online. Detailně popisuje tvorbu reportů a jednotlivé zdroje dat. Na základě popsaných procesů a zkoumaných veličin identifikuje možnosti zlepšení a navrhuje postupy pro jejich zavedení.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses