Polarizace ekonomického růstu v České republice - Kulvejt, Jan; Damborský, Milan, 1980-; Miksová, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tématem diplomové práce je polarizace ekonomického růstu v České republice nazíraná prostřednictvím analýzy socioekonomického vývoje měst s počtem obyvatel vyšším než 40 000 s výjimkou Prahy. Cílem práce je odpovědět na otázku, zda v letech 2001 až 2010 docházelo ve vymezených sídlech z pohledu České republiky k výrazně nerovnoměrnému socioekonomickému růstu, či nikoliv, a na základě toho vymezit skupiny měst s podobným vývojem a tento vývoj se pokusit interpretovat. Teoretická část práce pojednává o teoriích regionálního rozvoje relevantních k cíli práce se zaměřením na teorie skupiny jádro-periferie. Obsahem práce je dále vymezení měst s vysokým socioekonomickým růstem (póly růstu) s navazující analýzou faktorů, které k růstu jednotlivých měst přispívají.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses