Energetická strategie EU v oblasti obnovitelných zdrojů (na příkladu biopaliv a větrných elektráren) - Skalička, Petr (2013)
Cílem diplomové práce je srovnání nákladů na podporu pěstování plodin určených pro výrobu biopaliv za poslední desetiletí s vývojem nabídky a cen alternativních plodin vyhrazených čistě ke konzumaci, cenovým vývojem pohonných hmot a rovněž ekologický přínos biopaliv v globálním měřítku. Dalším cílem diplomové práce bude předložit hypotézu, jestli je vůbec v lidském potenciálu ovlivnit globální klima, na základě objektivní korelace dostupných údajů o teplotách a množství skleníkových plynů v atmosféře za dlouhé období.