Energetická strategie EU v oblasti obnovitelných zdrojů (na příkladu biopaliv a větrných elektráren) - Skalička, Petr; Loužek, Marek, 1975-; Štípek, Vladimír, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem diplomové práce je srovnání nákladů na podporu pěstování plodin určených pro výrobu biopaliv za poslední desetiletí s vývojem nabídky a cen alternativních plodin vyhrazených čistě ke konzumaci, cenovým vývojem pohonných hmot a rovněž ekologický přínos biopaliv v globálním měřítku. Dalším cílem diplomové práce bude předložit hypotézu, jestli je vůbec v lidském potenciálu ovlivnit globální klima, na základě objektivní korelace dostupných údajů o teplotách a množství skleníkových plynů v atmosféře za dlouhé období.
Vedoucí práce: Marek Loužek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses