Obchodní strategie na komoditních trzích - Mačinga, Marek; Brada, Jaroslav, 1964-; Šedivý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práca ukazuje netradičný pohľad na svet začínajúceho investora na finančných futures trhoch. Futures trhy sú jedným z najrizikovejších trhov dostupných menším investorom, no súčasne tieto trhy môžu byť miestom, kde sa dajú výrazne zhodnotiť voľné finančné prostriedky. Práca ponúka ucelený výklad pojmov, teoretických prístupov a nástrojov k vstupu na tento trh i na minimalizáciu rizika plynúceho y neho plynúceho, a súčasne zhrňuje autorove skúsenosti získané pri tvorbe obchodných systémov. Vyvrcholením práce je predstavenie automatizovaných obchodných systémov, pričom práca súčasne prináša jednoduchý návod pre začínajúceho investora ako jednoduchý automatizovaný systém zostrojiť, vyladiť a používať pri vlastných obchodoch.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses