Ocenění podniku - Šplíchal, Jakub; Jurečka, Jan, 1935-; Plánička, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této diplomové práce je zjištění subjektivní hodnoty podniku na auditorském trhu k 1. 1. 2011. V souladu s doporučovanými postupy byla provedena finanční analýza podniku, která posloužila jako nástroj pro zjištění finančního zdraví podniku a jeho perspektivity. Dále byla provedena strategická analýza, která blíže specifikovala auditorský trh a prognózovala jeho vývoj. Tyto části posloužily k stanovení generátorů hodnoty a finančního plánu ze kterého byl podnik následně oceněn pomocí metody DCF a metody odvětových multiplikátorů.
Vedoucí práce: Jan Jurečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses