Česko-polská přeshraniční spolupráce – Euroregion Silesia - Kudělková, Jarmila; Horáček, Jiří, 1964-; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se věnuje tématu přeshraniční spolupráce, jejímu vývoji v procesu evropské integrace a soudobému významu. Rámcově je zmíněna podpora přeshraniční spolupráce v České republice z fondů Evropské unie. Práce se dále věnuje problematice euroregionů a jejich stěžejnímu postavení v přeshraniční spolupráci. Pro analytickou část práce byl vybrán Euroregion Silesia, podporující spolupráci municipalit v česko-polském pohraničí Podstatou práce je analýza česko-polské spolupráce ve vybraných obcích Euroregionu Silesia.
Vedoucí práce: Jiří Horáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses