Interpretace Národní účetní rady ČR a jejich působnost - Abelová, Eva; Vašek, Libor, 1978-; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Národní účetní rada je nezávislá odborná instituce, která byla v roce 1989 založena profesními organizacemi. Tato instituce mimo jiné vydává tzv. Interpretace, které přináší doporučení k takovým účetním problémům, které nejsou zcela řešeny českou účetní legislativou. Předkládaná diplomová práce je rozdělena do tří částí. První část je věnována instituci Národní účetní radě, jejímu působení a její činnosti. V této části jsou kromě jiného vyzdvihnuty také Interpretace, které instituce vydává. Druhá část práce se zaměřuje na vybrané Interpretace Národní účetní rady, na analýzu doporučení, která přinášejí a na srovnání těchto doporučení s řešeními dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Třetí část analyzuje dva dotazníky, jejichž cílem je zjistit, do jaké míry jsou vybrané subjekty znalí o existenci a činnosti Národní účetní rady. Hlavními cíly této diplomové práce je přiblížit činnost Národní účetní rady, dále pak zjistit, zda doporučení, která přináší Interpretace této instituce, jsou v souladu s řešeními dle Mezinárodních standardů IFRS a analýza povědomí o existenci a činnosti této instituce mezi vybranými subjekty.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses