Specifika účetního výkaznictví českých nábytkářů - Horák, Ondřej (2013)
Tato diplomová práce poskytuje informace o českém nábytkářském průmyslu a jeho postavení na českém i zahraničních trzích. Po stručném zhodnocení historického vývoje se práce zabývá současným ekonomickým postavením odvětví. Dále je probrána účetní problematika, která je typická pro výrobce nábytku. Jedná se především o přijaté zálohy, proces přeměny zásob ve výrobě, oceňování zásob a způsoby jejich účtování. Druhá část je zaměřena na praktické využití účetních výkazů. Porovnává finanční analýzu třech vybraných výrobců nábytku a hodnotí jejich ekonomickou situaci.