Specifika účetního výkaznictví českých nábytkářů - Horák, Ondřej; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Píša, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce poskytuje informace o českém nábytkářském průmyslu a jeho postavení na českém i zahraničních trzích. Po stručném zhodnocení historického vývoje se práce zabývá současným ekonomickým postavením odvětví. Dále je probrána účetní problematika, která je typická pro výrobce nábytku. Jedná se především o přijaté zálohy, proces přeměny zásob ve výrobě, oceňování zásob a způsoby jejich účtování. Druhá část je zaměřena na praktické využití účetních výkazů. Porovnává finanční analýzu třech vybraných výrobců nábytku a hodnotí jejich ekonomickou situaci.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses