Analýza využití nástrojů manažerského účetnictví pro řízení státu v České republice - Vinklář, Petr (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou využití nástrojů manažerského účetnictví v prostředí České republiky, a to ve státní správě i samosprávě. Pro zobrazení účetních skutečností práce pracuje s tezí, že nároky na zobrazení relevantních účetních informací splňují Mezinárodní účetní standardy pro veřejný sektor - IPSAS. Práce analyzuje dostupnost a možnosti využití dat ze systému státního výkaznictví a dalších zdrojů pro řízení státu v podmínkách České republiky. Hodnocen je také průběh v současnosti probíhající reformy účetnictví ve státní správě a samosprávě.