Analýza využití nástrojů manažerského účetnictví pro řízení státu v České republice - Vinklář, Petr; Matyáš, Ondřej, 1979-; Brabec, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou využití nástrojů manažerského účetnictví v prostředí České republiky, a to ve státní správě i samosprávě. Pro zobrazení účetních skutečností práce pracuje s tezí, že nároky na zobrazení relevantních účetních informací splňují Mezinárodní účetní standardy pro veřejný sektor - IPSAS. Práce analyzuje dostupnost a možnosti využití dat ze systému státního výkaznictví a dalších zdrojů pro řízení státu v podmínkách České republiky. Hodnocen je také průběh v současnosti probíhající reformy účetnictví ve státní správě a samosprávě.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses