Finanční analýza jako podklad pro metodu srovnání - Prudíková, Markéta (2013)
Diplomová práce popisuje finanční situaci Cestovní kanceláře Fischer, a.s. pomocí metod finanční analýzy, kdy využívá ukazatelů rentability, likvidity a solventnosti a také bankrotní a bonitní modely pro její zhodnocení. Následně se věnuje mezipodnikovému srovnání s konkurenčními společnostmi i s relevantním trhem. Využívá metod prostého pořadí, bodovací, normované proměnné a vzdálenosti od ideálního podniku. V poslední části je podnik oceněn metodou tržního porovnání.