Finanční analýza jako podklad pro metodu srovnání - Prudíková, Markéta; Jurečka, Jan, 1935-; Markalous, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce popisuje finanční situaci Cestovní kanceláře Fischer, a.s. pomocí metod finanční analýzy, kdy využívá ukazatelů rentability, likvidity a solventnosti a také bankrotní a bonitní modely pro její zhodnocení. Následně se věnuje mezipodnikovému srovnání s konkurenčními společnostmi i s relevantním trhem. Využívá metod prostého pořadí, bodovací, normované proměnné a vzdálenosti od ideálního podniku. V poslední části je podnik oceněn metodou tržního porovnání.
Vedoucí práce: Jan Jurečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses