Vícestavová analýza sňatečnosti v České republice z dlouhodobého pohledu - Říha, Jan; Langhamrová, Jitka, 1958-; Miskolczi, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem této práce je provést vícestavovou analýzu sňatečnosti žen v České republice v letech 1990 až 2011, popsat její vývoj a zároveň se ho pokusit vysvětlit. Výpočet je proveden pomocí programu MS Excel. Z tabulkových počtů žen dle jednotlivých stavů bylo zjištěno, že ve sledovaném období prudce poklesl tabulkový počet vdaných žen a naopak narostl tabulkový počet svobodných žen. Rovněž byla definovaná a spočítaná pravděpodobná délka života svobodné ženy ve stavu svobodná, která společně s její střední délkou života je v letech 1990 až 2011 rostoucí. Celkově bylo zjištěno, že vývoj ve sňatečnostní kariéře žen ve sledovaných letech odpovídá druhé demografické tranzici.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses