Finanční analýza dopravních podniků - Trkovský, Zdeněk; Holečková, Jaroslava; Andert, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na finanční analýzu společností provozujících městskou hromadnou dopravu - dopravní podniky. Práce je rozdělena do několika částí. První část, teoretická, je zaměřena na předmět finanční analýzy, uživatele finanční analýzy, metody a ukazatele finanční analýzy. V další části je představeno a rozebráno odvětví městské hromadné dopravy, dále jsou charakterizovány porovnávané společnosti. Následuje stěžejní část, a to vlastní finanční analýza, provedená na všech porovnávaných společnostech, skládající se zejména z analýzy rentability, aktivity, likvidity a finanční stability, doplněná o bankrotní a bonitní modely. Na závěr jsou shrnuty všechny důležité výsledky a poznatky.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses